energiahatekony onkormanyzat

Közadatkereső logó

Kormányhivatal

Békés Megyei Kormányhivatal

Magyar Államkincstár

EMMI

BGA

Petőfi István Művészeti Iskola komplex energetikai fejlesztés

szechenyi 2020 ASP

szechenyi 2020

 mak

TÁJÉKOZTATÓ FÖLDI SZÚNYOGGYÉRÍTÉSRŐL

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja: 2024. június 17. napján, napnyugta utáni órákban.

Pótnapok: 2024. június 18. és 19. napjai, ugyanebben az időben.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, vagy Deltasect Plus 20 ULV szúnyogirtó koncentrátum.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Kondoros-Kardos Köznevelési Intézményfenntartó Társulása a 18/2024 (V.16.) sz. Köznevelési Intézményfenntartó Társulás határozata alapján úgy döntött, hogy a 19/2021. (V.5.) AM rendelet szerinti óvodatej programra kiírt ajánlattételi felhívásra beérkezett egy ajánlat alapján a Happy Tejtermék Kft-vel köt szállítási szerződést a 2024/2025 nevelési évre vonatkozóan.

emloszures

Felhívás emlőszűrésre!

Ma Magyarországon a daganatos megbetegedések miatti halálozás a szív és érrendszerit követően a második leggyakoribb halálok.

2001 óta Népegészségügyi Program keretében a hölgyek emlőszűrésre és méhnyak szűrésre kapnak meghatározott időnként meghívólevelet. Emlőszűrésre kétévente a 45-65 éves korcsoportba tartozó hölgyek, méhnyak szűrésre háromévente a 25-65 éves korcsoportba  tartozó hölgyek kapnak névre szóló meghívást. Emlőszűrésre a meghívólevélben pontosan megírják, hogy hová és mikor várják a szűrendő hölgyet, ha az időpont nem felel meg, akkor lehetősége van az időpont módosítására a megadott telefonszámon. Méhnyak szűrésre a meghívólevél mellékletében felsorolt szakrendelőket lehet felkeresni, előtte a szakrendelővel időpont egyeztetés szükséges, hogy a várakozási idő minimális legyen. A meghívólevelet mindenki vigye magával.

Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége, ritkán előfordul férfiaknál is.

Magyarországon évente mintegy 7500 új megbetegedés fordul elő, és mintegy 2800 nő veszti életét évente a betegség következtében. Az emlőráknál - csakúgy, mint a legtöbb tumornál - is igaz az a megállapítás, hogy a terápia eredménye annál hatékonyabb minél korábbi stádiumban kerül a betegség felismerésre. Éppen ezért fontos, hogy minél hamarabb orvoshoz forduljon mindenki, aki az emlőben csomót tapint. Fontos hangsúlyozni, hogy az emlőrák többnyire fájdalmatlan, sőt, minél inkább fáj egy csomó, annál kevésbé valószínű, hogy megjelenése rosszindulatú daganatra utal. Éppen ez a fájdalmatlanság az, ami a betegeket megtéveszti és ami miatt sokszor csak hónapokkal, évekkel a csomó észlelése után fordulnak orvoshoz.

Ugyancsak jelentős esetszámmal, évi 1000 új esettel fordul elő méhnyak rák Magyarországon, a megbetegedés miatti halálozás pedig évente meghaladja a 400 főt. Hazánkban a méhnyak szűrése megoldott, de sajnos a nők tekintélyes hányada nem él e lehetőséggel, részben ezért nem ismerik fel korai stádiumban a betegséget.

Kérem, tegyen mindenki az egészségéért, vegyen részt az ingyenes szűréseken Önmagáért, családjáért.

LOMTALANÍTÁSI TÁJÉKOZTATÓ

A TAPPE Hulladékgazdálkodási Köztisztasági, Szolgáltató Kft. értesíti Önöket, hogy társaságunk Kondoroson

- 2024. május 30-án, csütörtökön lomtalanítási napot tart.

Jelentkezzen

szavazatszámláló bizottsági tagnak!

Magyarország Köztársasági Elnöke 2024. június 9. napjára tűzte ki az Európai Parlament képviselőinek, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásának időpontját.

A szavazásnapi feladatok lebonyolításában kiemelt jelentősége van a szavazatszámláló bizottságoknak, amelyek tagjait a képviselő-testület választja meg.

Ha részt szeretne venni ebben a munkában, jelentkezzen választott szavazatszámláló bizottsági tagnak a Helyi Választási Irodánál. A jelentkezés feltételeiről a Kondorosi Közös Önkormányzati Hivatalnál és a kondoros.hu oldalon tájékozódhat.

Jelentkezési határidő: 2024. április 26.

Tisztelt Ügyfelek!

2024.04.22-én 10-11 óra között

a Hivatal ügyfélfogadása technikai okok miatt szünetel!

F I G Y E L E M !

KONDOROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

tájékoztatja a lakosságot, hogy a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Igazgatósága Kisszénás- Kondoros és Kondoros belterületén, a vasútvonalakon és rakodó területeken vegyszeres gyomirtást végez.

A vegyszeres gyomirtás várható időpontja: 2024. április 22.

Alkalmazott készítmény: AMEGA UP/ CLINIC UP/ FOZÁT 480/ GLADIATOR FORTE/ MARS 480SL, CHIKARA 25 WG/ KATANA, COLOMBUS EC/ MAGELLAN, DEZORMON, DROPMAX, MEZZO, SUCCESSOR 600 keveréke. Méhekre nem veszélyes.

Kondorosi Közös Önkormányzati Hivatal

Igazgatási osztály

ÁLLÁSPÁLYÁZAT
KONDOROS-KARDOS KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS

a pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény 37. § alapján
pályázatot hirdet Köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében
főigazgató
Munkakör/feladatkör betöltésére.

ÁLLÁSPÁLYÁZAT
KONDOROSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

pályázatot hirdet Közszolgálati jogviszony (Kttv.) keretében
aljegyző
Munkakör/feladatkör betöltésére.

Ünnepi hulladékszállítási rend Kondoroson

A TAPPE Hulladékgazdálkodási Köztisztasági, Szolgáltató Kft. tisztelettel tájékoztatja Önöket, hogy Kondoroson a húsvéti ünnepektől függetlenül, a kommunális (vegyes) hulladékgyűjtés a megszokott rend szerint történik.

Kérjük, hogy a hulladékgyűjtő edényeket, minden esetben reggel 6 óráig szíveskedjen megfelelő állapotban az ingatlan elé vagy a gyűjtőpontra kihelyezni!

A közszolgáltatással kapcsolatos részletes információkról, ügyintézésről a www.tappe.hu oldalon tájékozódhat.

Együttműködésüket ezúton is köszönjük!

TAPPE Hulladékgazdálkodási Köztisztasági, Szolgáltató Kft.

Elérhetőségek

Kondoros Varos Onkormanyzata

Kondoros Város Önkormányzata

5553 Kondoros, Hősök tere 4-5.
Tel: 66/589-300
  66/589-310
Fax: 66/589-302
E-mail: polhi@kondoros.hu

Ügyfélfogadás

H: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
K: nincs ügyfélfogadás
Sz: 8.00 - 12.00, 12:30 - 16:00
Cs: nincs ügyfélfogadás
P: 8.00 - 12:00

viz banner

uszt logo rgb

kiksz-logo-final

Energia kozpont logo

darfu logo

vati logo

korosvolgyihrt

szennyviz logo

gog

Copyright © 2020 Kondoros Város Önkormányzata.

Minden jog fenntartva.